Κρητική Τσικουδιά

Αν η τσικουδιά είναι το ποτό της ευφορίας και των έντονων συγκινήσεων, η Κρήτη είναι ο τόπος καταγωγής της! Δυνατή γεύση, δυνατές στιγμές χαράς και δυνατές παραδόσεις συνοδεύουν το αυθεντικό αυτό κρητικό ποτό, που οι πρώτες σταγόνες της παραγωγής του γιορτάζονται, κάθε χρόνο, με μοναδικού χρώματος εκδηλώσεις, δυναμώνοντας τους κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ παραγωγών και οινόφιλων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι, από το 1920 ακόμη, με υπογραφή του Ελευθέριου Βενιζέλου, το έθιμο του ρακοκάζανου έγινε θεσμός, άρρηκτα συνδεδεμένος, μέχρι σήμερα, με την κρητική κουλτούρα. Στο πέρασμα των δεκαετιών, οι αξίες και οι παραδόσεις της κρητικής τσικουδιάς πέρασαν ατόφιες από γενιά σε γενιά. Σήμερα, δεν είναι απλά ένα ασύγκριτο τοπικό προϊόν, αλλά παραμένει ο πιο γνήσιος εκφραστής της μοναδικής κρητικής φιλοξενίας! Διάφανη, σαν την κρητική καρδιά, έρχεται καθημερινά για να δώσει χαρά και στο δικό σας τραπέζι, με την υπογραφή της Οικογένειας Ζουμπεράκη.

tsikoudia

zoumbeRAKI ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Διάφανο οινοπνευματώδες απόσταγμα από στέμφυλα σταφυλιών βιολογικής γεωργίας. Είναι προϊόν απόσταξης από 100% φυσικά προϊόντα, χωρίς προσμίξεις (πρόσθετα). Ακόμη και το όνομά της έχει τοπική, παραδοσιακή προέλευση, αφού τα στέμφυλα στην Κρήτη λέγονται και τσίκουδα. Χάρη στον αγνό της χαρακτήρα δεν ευφραίνει μόνο την καρδιά και το πνεύμα, αλλά λέγεται ότι έχει και αγχολυτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες! Επίσης, θεωρείται εξαίρετο χωνευτικό και έχει ακόμη αντιμικροβιακές ιδιότητες, γι’ αυτό και αποτελεί τη βάση για πολλά “γιατροσόφια”. Η παραδοσιακή τσικουδιά του Οινοποιείου Ζουμπεράκη ξεχωρίζει για το διαυγές χρώμα της, αλλά και για τα μοναδικά, μεθυστικά αρώματά της, που κατακλύζουν τις αισθήσεις, μόλις το μπουκάλι ανοίξει. Παράγεται με αυστηρή επιλογή σταφυλιών βιολογικής καλλιέργειας, άριστης ποιότητας, και δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Πιστοποίηση ΔΗΩ).
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Γυάλινη 100ml, 200ml, 500ml & 700ml.
Διατίθεται και σε γυάλινη φιάλη Δώρου των 200ml
ΒΑΘΜΟΙ: 38%
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ: Χωρίς ημερομηνία λήξης.
Παράγεται κι εμφιαλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (100% ελληνικό προϊόν).
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕE) 2018/848.

 

ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

krasia graytsikoudia colorouzo graymelisamico grayaged grayliqueur gray

 

 

tsikoudia site 1tsikoudia site 2tsikoudia site 3

 

espa 470x60
 
ΚΥΡ. Π. ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.E. Καλή Συκιά, 740 60 Ρέθυμνο, Κρήτη, E. info@zoumberakis.gr
 
Tο φωτογραφικό υλικό στην παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ. Aπαγορεύεται αυστηρώς η αναδημοσίευσή του σε άλλες ιστοσελίδες, έντυπα, ημερήσιο - περιοδικό τύπο κ.λπ. H εταιρεία ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ επιφυλάσσεται σε ανάλογες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο.